miércoles, 26 de enero de 2011

L'AMBIENT DE BIBLIOTECA


En aquest ambient els infants s’apropen al món de la lectura i la cultura. Es tracta que els infants escoltin un conte relacionat amb una temàtica propera a ells i que empatitzin amb el protagonista o pel contrari puguin ser capaços de reflexionar el perquè no s’han de seguir les seves passes.  Aquest conte es pot relatar de diverses maneres, mostrant les il·lustracions amb el suport del llibre, amb diapositives retroprojectades, llegint-ho i mostrant després les il·lustracions, etc.
Abans de començar a contar el conte els infants fan una petita posada en comú sobre el títol i el tema d'aquest, després la mestra el conta i va fent preguntes als infants. En acabar es fa una posada en comú a través de la conversa i finalment es representa al paper a través del dibuix. Si els infants han finalitzat el treball poden anar a veure altres contes de la biblioteca o, al manco durant la proposta d'aquest mes, fer un teatret.
Per poder compartir amb les famílies els contes que es conten a l’ambient de biblioteca es fa una llibreta on cada infant aferra el cromoconte de la proposta  i se’l duu a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario